Документи для продажу продукції

Документи для продажу продукції

Припустимо, що Ви вже визначились з напрямком вашого виробництва. Провели закупівлі обладнання для виробництва, придбали сировину та знаходитесь на стадії реалізації товарів, але споживач вимагає документи, що підтверджують безпечність або документи про якість продукції, а ви їх не маєте! І у Вас постає питання куди йти, що робити, до кого звернутись за допомогою?. Ми рекомендуємо ознайомитись з наступною інформацією:

1 крок — кожен виріб має відповідати певним вимогам. Вимоги повинні бути описані в нормативному документі. Потрібно підібрати нормативний документ діючий в Україні або зробити технічні умови власноруч.

2 крок — випробування зразків проводяться власною лабораторією або третьою стороною для підтвердження того, що виріб безпечний для оточуючих. Для впевненості в безпечності продукції погоджують технологічний процес.

3 крок — випробування зразків проводяться власною лабораторією або третьою стороною для визначення якісних показників. За якісними критеріями затверджується документ про якість (паспорт якості).

4 крок — сертифікат відповідності буває на одиничний виріб, на партію продукції або серійний. В певних галузях потрібна і сертифікація виробництва. В деяких випадках потрібна і сертифікація систем менеджменту.

5 крок — оформлення замовлення споживача, формування супроводжуючих документів на партію або одиничний виріб.

Хочемо зауважити, що реалізація товарів, яка проводиться на тендерних платформах без надання супроводжуючої документації не можлива! Також, кожен споживач має право вимагати документи, що підтверджують безпечність продукції.

Опубликовано в рубрике Startup

Добавить комментарий